Ohm Audio bv - The AUDIOSHOP (2024)



Axxess Forté 1, All-in-One Streaming Versterker, 2 x 100 Watt

Nieuwprijs : € 4.995,00

NL.

Algemeen : Axxess is het vierde en nieuwste merk van Audio Group Denmark, ontwikkeld omhet hoogwaardige geluid van Audio Group Denmark toegankelijker te maken vooreen grote hoeveelheid mensen. De 3 andere merken van Audio Group Denmark zijn :Aavik Acoustics, Ansuz Acoustics en Børresen Acoustics. Al deze merken wordendoor dezelfde ontwerpers ontworpen en worden in dezelfde fabriek gemaakt,hierdoor delen deze 4 merken ook de eigenzinnige maar zeer effectievetechnieken van Audio Group Denmark met elkaar. Axxess is gelanceerdin April 2023, en de eerste producten die door dit merk gemaakt worden zijn destreaming versterkers uit de Forté-series. De Forté-series bestaat uit 3 types: de Forté 1, de Forté 2 en de Forté 3.

Techniek : De Axxess Forté 1 is met dezelfde visie gemaakt als de rest van deapparatuur van Audio Group Denmark, dat houdt in dat de Axxess Forté 1 eenuitgebreide ruisonderdrukking aan boord heeft, ultra stil is, een zeerdynamische vermogensafgifte heeft en een strak design heeft. De Axxess Fortélijn bestaat dus uit 3 streaming versterkers, allemaal met hetzelfde design enhetzelfde vermogen. Het verschil tussen de Axxess Forté 1, 2 en 3 zit hem in desoorten en hoeveelheid Tesla Coils en Dither Circuitry voor deruisonderdrukking, de Forté 3 heeft daarbovenop ook nog een massief koperenbodemplaat in plaats van aluminium, dit om hysterese in de behuizing teverminderen. De Axxess Forté 1 maakt gebruik van 36 Active Tesla Coils, 72Active Square Tesla Coils en 3 Dither Circuits. Het nominale vermogen is 100Watt per kanaal, maar belangrijker is de manier waarop de Axxess Forté 1 zijnvermogen levert. De Axxess Forté 1 heeft een heel dynamisch vermogen watinhoudt dat de Axxess Forté 1 extreem goed is in het snel en stabiel leveren vanpiekspanningen zonder te vervormen wanneer het muzieksignaal hierom vraagt. Ditvanwege de krachtige en low noise ‘resonant mode power supply’ en de moderne enmuzikale UMAC™ versterkertechniek van de Pascal versterkermodule. Als laatste wordt de hoofdtelefoonoutput aangedreven door een zeer hoogwaardige, volledig in klasse Afunctionerende, hoofdtelefoonversterker. Doordat het een klasse Ahoofdtelefoonversterker is, beschikt deze over een zeer lineairevermogensafgifte, is de Gain zeer hoog en de vervorming zeer laag.

Ohm Audio bv - The AUDIOSHOP (1)

Axxess Forté Technology Table


De Axxess Forté streaming versterkers staan op Ansuz Darkz feet welke ontworpen zijn om bovenop de Darkz ontkoppelaars van Ansuz Acoustics te staan, voor mensen die meer muzikaliteit uit hun Axxess Forté willen halen.

Functionaliteit : De Axxess Forté 1 is zeer veelzijdig en kan hierdoor invrijwel elke situatie gebruikt worden. Vrijwel elke luidspreker kan wordenaangestuurd door de dynamische vermogensafgifte. Daarnaast heb je veel afspeelmogelijkheden.Allereerst is de ingebouwde streamer, welke gebaseerd is op de streamers van Axxesshaar zustermerk Aavik Acoustics. Deze streamer maakt geen gebruik microcomputerswaardoor de signaalverwerking snel en krachtig is, en er geen extra ruis in destreamer module terechtkomt. De streamer is eenvoudig te bedienen met deMConnect app voor zowel IOS als Android apparaten, en voor mensen met een iPadkan de Audio Group Denmark applicatie worden gebruikt. Daarnaast kan je ookspelen met Spotify Connect, Tidal Connect en ook andere applicaties met UPnP ofDLNA werken. De netwerkverbinding voor de streamer is tot stand te brengen doormiddel van een ethernetkabel voor de beste kwaliteit, maar ook kan er een WifiDongle worden aangesloten op de Axxess Forté 1 voor een draadloze verbindingmet het netwerk.

Qua aansluitingen is er ook ruim voldoende aanwezig. Zo zijn despeakeraansluitingen van WBT waar zwoel Spades of Banaanstekkers of bloot draadop aangesloten kan worden. Er is een analoge RCA ingang aanwezig voorbijvoorbeeld een CD speler of Phono Voorversterker. Een analoge Pre Out voorsubwoofers. Er zijn 3 digitale inputs aanwezig, USB-B voor PC’s of externestreamers, SPDIF BNC voor digitale apparatuur zoals bijvoorbeeld een CDloopwerk en een Toslink Optische input voor bijvoorbeeld je televisie of BluRay speler. Aan de achterkant vind je ook 2 USB inputs voor een USB Flash driveof een USB wifi dongle. Als laatste is er ook nog een trigger output welkegebruikt kan worden om externe versterkers of subwoofers in te schakelen. De triggeroutput levert 12V DC tot 50mA.

Sound : De AxxessForté 1 is een zeer bijzonder apparaat in zijn prijsklasse. Een complete audioset in 1 compact apparaat met genoeg functies en aansluitingen om vrijweliedereen te voorzien. Maar klinkt het wat? Hierop kunnen wij niet anders danovertuigend "Jazeker” antwoorden. De Axxess Forté 1 is een zeer muzikale versterker,de klank is zeer natuurlijk en de gehele opname wordt met zeer veel gemak weergegevenen de weergave is zeer stabiel op elk volume. De bass is krachtig, strak endiep. De middentonen zijn transparant, helder, verfijnd en organisch. De hogetonen zijn ritmisch, snel en precies. Toch kom je, door de uitgebreide ruisonderdrukking,geen spoortje hardheid tegen in het geluid. Luistermoeheid is ook niet aan deorde. De Axxess Forté 1 slikt alle muziekgenres, de Axxess Forté 1 is dynamischen krachtig genoeg om snoeiharde trance te draaien, maar ook gevoelig ensfeervol genoeg om vocale jazz en klassiek te spelen. Het is zeer bijzonder omte horen hoeveel muzikaliteit je uit 1 apparaat kunt halen.

De Axxess Forté versterkers zijn vanaf nu op voorraad en te beluisteren bij Ohm-AudioB.V. Maak gerust een luisterafspraak en laat jezelf versteld staan van de enormhoogwaardige muzikale eigenschappen van de Axxess Forté.

Specificaties vande Axxess Forté 1 :

Merk : Axxess Denemarken

Model : Forté 1

Type : All-in-One Streaming Versterker

Garantie Ohm-Audio B.V.: 24 Maanden

Analoge Ingangen : 1 x Ongebalanceerd RCA

Digitale Ingangen : 1 x SPDIF BNC, 1 x Toslink Optisch, 1 x USB-B

Analoge Uitgangen : 1 x Pre Out Ongebalanceerd RCA, 1 x 3.5mm Jack Class-AHeadphone Output

Luidspreker Uitgangen : 1 x Paar Luidsprekeraansluitingen voor Spades en/ofBanaanstekkers

Extra Ingangen/Uitgangen : 1 x RJ45 Network Input, 2 x USB-A voor Wifi Dongleof USB Flash Drives

Uitgangsvermogen : 2 x 100 Watt aan 8 Ohm

Uitvoering : Zwart

Inruil : Bespreekbaar

Dimensies :

Afmetingen : 37cm Breed x 42cm Diep x 11cm Hoog

Gewicht : 7.9Kg Netto

Website Fabrikant : Axxess Forté

Review Hifi Statement : Axxess Forté 1 Review

Audio Group Denmark, What is the Axxess Forté? (video) :

Ohm-Audio BV - Juni 2023


Terug naar het overzicht >
Ohm Audio bv - The AUDIOSHOP (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5922

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.